Skip to content

۱۲۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شرکت صنایع پیشرفته رضوی برای حمایت از دانش‌بنیان‌ها طی ۳ سال

آستان قدس رضوی از سه سال قبل، حرکت خود در مسیر دانش‌بنیان را آغاز کرد و شرکت صنایع پیشرفته رضوی متولی این فعالیت‌ها و خدمات در بنیاد بهره‌وری موقوفات این آستان است.

به گزارش روابط عمومی شرکت صنایع پیشرفته رضوی، سال ۱۳۹۸ بود که آستان قدس رضوی به طور جد به حوزه نوآوری و حمایت از کسب‌وکارهای دانش‌بنیان ورود پیدا کرد و تاکنون با بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان در این حوزه سرمایه‌گذاری داشته است.

چرایی ورود آستان قدس رضوی، ضرورت حمایت از جوانان و به ویژه فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌هاست که با گاه با وجود داشتن ایده و استعداد، توانایی بهره‌ور کردن آن را ندارند و آستان قدس رضوی برا

ی کمک به حل این مشکل از سه سال قبل وارد میدان شده است؛ ضمن اینکه اهمیت تقویت حوزه دانش‌بنیان در سالهای اخیر صدچندان شده است، تا جایی رهبر معظم انقلاب، سال جاری را به نام “تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین” نامگذاری کرده‌اند.

تمرکز بر هوش مصنوعی تا الکترونیک پیشرفته

در مجموعه آستان قدس رضوی، این مسئولیت بر عهده شرکت صنایع پیشرفته رضوی گذاشته شده تا در هر دو حوزه شتاب‌دهی و سرمایه‌گذاری خطرپذیر، به صاحبان ایده و کسب و کارها خدمات ارائه کند. این شرکت در حال حاضر در پنج حوزه “اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی”، “تجهیزات صنعتی پیشرفته”، “مواد پیشرفته”، “فناوری‌های سلامت و درمان” و “الکترونیک پیشرفته”، در سطح ملی فعالیت می‌کند و حوزه رویکردش فراتر از صرف رفع نیازهای آستان قدس رضوی و شهر مشهد است و نگاهی ملی برای کمک به رفع نیازهای کشور دارد. به گفته مدیر عامل شرکت صنایع پیشرفته رضوی، آستان قدس رضوی طی سه سال اخیر، بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان برای حمایت از ایده‌های دانش‌بنیان‌ها سرمایه‌گذاری خطرپذیر انجام داده است تاکنون نتایج قابل توجهی داشته است؛ از جمله ساخت کنتورهای هوشمند آب، تولید پودرآلومینیوم، پهپاد سمپاش کشاورزی، مبدل حرارتی، ست‌های آندوسکوپی، محصولات حوزه فین‌تک، مینی اسکید لودر، باتری‌های لیتیومی و … .

حمایت؛ از طرح ایده تا تجاری‌سازی

مجتبی بهنام تقدسی مدیر عامل شرکت صنایع پیشرفته رضوی می‌گوید: آستان قدس رضوی که همیشه به عنوان یک حامی بزرگ صنایع مختلف اعم از کشاورزی و صنایع غذایی شناخته می‌شود، از سه سال قبل نسبت به تاسیس شرکت‌هایی در هر دو حوزه شتاب‌دهنده‌ها و سرمایه‌گذاران خطرپذیر اقدام کرد؛ شرکت‌هایی که با وجود آنها صاحبان ایده و کسب و کارها از مرحله ایده تا ساخت نمونه آزمایشی و تولید انبوه، مورد حمایت بگیرند. بهنام تقدسی می‌گوید: هر طرحی که در حوزه دانش‌بنیان به آستان قدس رضوی ارجاع شود، شرکت صنایع پیشرفته رضوی متولی اصلی در بررسی و تعیین مسیر پیشروی آن است.

حضور آستان قدس رضوی در اکوسیستم نوآوری

او شتاب‌دهنده‌ها، مراکز نوآوری و پارک‌های علم و فناوری را بخش اول زنجیره تبدیل ایده به محصول معرفی می‌کند و می‌گوید: در گام بعدی، شرکت‌های دانش‌بنیان سرمایه‌گذار، مانند شرکت صنایع پیشرفته رضوی می‌توانند مسیر تبدیل شدن یک ایده به دیده را هموار کنند.
بهنام تقدسی ادامه می‌دهد: یک ایده در مرحله نخست دارای سطح آمادگی فنی یک(TRL) است و هر چه طرح‌ها، غربال و به تولید نزدیک‌تر شود، سطح آمادگی فنی آن هم افزایش می‌یابد.
او می‌افزاید: محصولی که به مرحله تولید نمونه اولیه برسد، توسط سرمایه‌گذاران خطرپذیر (VC) حمایت می‌شود، در سرمایه‌گذاری خطرپذیر، سرمایه‌گذار با علم به احتمال عدم سودآوری و شکست ایده، سرمایه‌گذاری می‌کند. از طرفی در موارد سودده هم، زمان سوددهی، طولانی مدت است و سرمایه‌گذار باید برای رسیدن به بلوغ یک کسب و کار دانش‌بنیان، صبور باشد که ما در آستان قدس رضوی این خطر و این صبوری را پذیرفته‌ایم تا حامی کسب‌وکارهای خلاق و دانش‌بنیان باشیم.

خودداری از تصدی‌گری

بهنام تقدسی ادامه می‌دهد: نکته بسیار حائز اهمیت در پایداری این کسب و کارهای نوپا این است که معتقدیم مشارکت و سهامداری سرمایه‌گذاران خطرپذیر، باید با رویکرد عدم تصدی‌گری همراه باشد، به گونه‌ای که همواره خود آن تیم فناور، هسته مرکزی و موتور محرک اصلی باشد و هرگز سهام‌داری ما نسبت به آنها غلبه نداشته باشد.

اشتراک گذاری: