Skip to content

برگزاری نشست تخصصی معرفی”ده گونه نوآوری در کسب و کارها”

به همت کمیسیون تجاری‌سازی انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان خراسان رضوی در قالب نشستی تخصصی “ده نوع نوآوری در کسب و کارها معرفی شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت صنایع پیشرفته رضوی، رئیس سازمان برنامه و بودجه خراسان رضوی، به عنوان مدرس این نشست که در محل شرکت صنایع پیشرفته رضوی برگزار شد گفت: در حوزه نوآوری که منجر به کسب و کار می‌شود دو کتاب را باید مطالعه کرد، نخست کتاب “ده گونه نوآوری” و دیگری “خلق مدل کسب و کار” است که هر دو کتاب کاربردی بوده و وارد حوزه نظریه پردازی و مباحث نظری نمی‌شود.

سید جمال الدین حسینی، با تاکید بر ضرورت تکنیک‌های ساختارهای مفهومی جهت نظم‌بخشی به ذهن، افزود: باید چارچوبی در ذهن شکل گیرد که یک نوآور در کمترین زمان نسبت به آن مسلط شود که این چارچوب در کتاب ده گونه نوآوری هم ذکر می‌شود.

ارائه چارچوب‌های کاربردی در خصوص نوآوری

حسینی با بیان اینکه هدف ما این است چارچوب‌های کاربردی را در خصوص نوآوری ارائه دهیم، گفت: نوآوری در واقع خلق یک پیشنهاد جدید و عملی است و از این جهت شاید با اختراع متفاوت باشد زیرا اختراع مسئله‌ای را معمولا حل می‌کند اما شاید به بازار عرضه نشود. اما نوآوری فراتر از محصول صرف است. وی در ادامه خاطر نشان کرد: برای پیشبرد یک کسب و کار نیاز به نوآوری‌ داریم که از محصول فراتر است. در واقع نوآوری یک انتخاب نیست بلکه ضرورت است و دولت نیز باید به نوآوری دست بزند وگرنه رضایت ذی‌نفعان خود را جلب نمی‌کند. به گفته حسینی، کسب و کار برای بقای خود احتیاج به نوآوری دارد و در حوزه نوآوری با جنگلی از نظریه مواجهیم، از همین رو یک مطالعه عمیق در این خصوص کار سخت و نشدنی است.

وی ادامه داد: لزوما نوآوری به موفقیت ختم نمی‌شود و شکست در آن بسیار است. از همین رو دغدغه این است که چگونه نرخ نوآوری را بالا ببریم تا منجر به چرخه اقتصادی شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه خراسان رضوی با طرح این سوال که یک نوآور چگونه می‌تواند این چرخه را شکل دهد، گفت: در اقتصاد توقف به معنی شروع نزول است. در واقع ده گونه نوآوری متفاوت از یکدیگر وجود دارد که نیاز است با برخی ملاحظات با یکدیگر هماهنگ شوند تا بتوانند به نوآوری تغییر دهنده و تحولی تبدیل شود. اگر این کار صورت گیرد در نوآوری موفق عمل کرده‌ایم. در حقیقت کسانی که گونه‌های مختلف نوآوری را تجربه کرده‌اند جهش‌های خوبی داشتند.

نوآوری ورود قاعده‌مند در حل مشکلات

وی با بیان اینکه نوآوری نوعی ورود قاعده‌مند در حل مشکلات است، تصریح کرد: در نوآوری مشکلات حائز اهمیت و فرصت‌های صحیح نوآوری و همچنین تحقق نوآوری با تجاری شدن شناسایی می‌شود.

حسینی در ادامه به چارچوب ده گانه نوآوری اشاره کرد و گفت: چیزی با عنوان مدیریت استراتژیک و تحلیل وجود دارد که این دو با هم بسیار در ارتباط هستند. در واقع از دل تحلیل، استراتژی خارج می‌شود.

وی یکی از چارچوب‌های ده‌گانه نوآوری را شبکه ذکر کرد و گفت: شبکه به معنای ارتباط با دیگران برای ایجاد ارزش است، اینکه بتوانیم از منابع و دارایی‌های دیگران برای تولید محصول استفاده کنیم بسیار اهمیت دارد و یک نوع نوآوری در تولید است.

حسینی دومین نوآوری را ساختار ذکر کرد و ساختار را روابط بین اجزا معرفی کرد که این روابط باید منجر به هماهنگی استعدادها شود.

وی در ادامه به موضوع فرآیند به عنوان دیگر چارچوب ده‌گانه نوآوری اشاره کرد و افزود: فرآیند، امضا یا روش‌های برتر برای انجام کار و گردش کار است. در واقع نوآوری‌ها گاهی می‌تواند در فرآیندها اتفاق بیفتد و نقش فرآیندها در کاهش هزینه بسیار تاثیر گذار است. کسب و کارها زمانی موفق می‌شوند که فرآیندها را کوتاه می‌کنند.

در ادامه، به بررسی تاکتیک‌های نوآوری در مدل سودآوری، شبکه، ساختار، فرآیند پرداخته شد و چلسه با پاسخ به پرسش‌های حاضران به پایان رسید.

نوآوری،ده گونه نوآوری،خلق مدل کسب و کار

اشتراک گذاری: