در راستای برنامه‌ریزی جهت تحقق شعار سال مطرح شد:
ایجاد قرارگاه فعالیت‌های دانش‌بنیانی آستان قدس رضوی

نظر به فرمایشات رهبر معظم انقلاب (مدّظلّه العالی) و شعار سال مبنی بر «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» جلسه‌ای با هدف ایجاد « قرارگاه فعالیت‌های دانش‌بنیانی آستان قدس رضوی» به میزبانی شرکت صنایع پیشرفته رضوی و با حضور مدیران عامل و تعدادی از مدیران شرکت کسب و کار رضوی، موسسه کیفیت رضوی و شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات رضوی برگزار شد.

قرارگاه فعالیت‌های دانش‌بنیانی آستان قدس رضویبه گزارش روابط عمومی شرکت صنایع پیشرفته رضوی، در ابتدای این نشست، مجتبی بهنام تقدسی؛ مدیر عامل شرکت صنایع پیشرفته رضوی ضمن معرفی مدیران شرکت، به بیان استراتژی‌ها، سیاست‌ها و مشارکت‌های صورت گرفته توسط شرکت صنایع پیشرفته رضوی، پرداخت و برگزاری جلساتی از این قبیل را در جهت گسترش فعالیت‌های دانش‌بنیانی موثر دانست.

وی تصریح کرد: کسب و کارهای نوین آستان قدس رضوی از ظرفیت و توانمندی بالایی برخوردارند که این پتانسیل از طریق هم‌افزایی بین این شرکت‌ها در قالب « قرارگاه فعالیت‌های دانش‌بنیانی آستان قدس رضوی» یک روند صعودی را تجربه خواهد کرد.

مدیر عامل شرکت صنایع پیشرفته رضوی اظهار کرد: راهبردهای تعیین شده برای این قرارگاه، در راستای ایجاد هم‌افزایی بین شرکت‌های دانش‌بنیان آستان قدس رضوی، تسهیل شرایط، رفع موانع و چالش‌های موجود و همچنین هموار ساختن مسیر دانش‌بنیانی در نهاد حاکمیتی مذکور است.

پیشروی در حوزه اشتغال‌زایی آستان قدس رضوی

پیشروی در حوزه اشتغال‌زایی آستان قدس رضوی

در ادامه این جلسه، محمد جواد مشیری؛ مدیر عامل شرکت کسب و کار رضوی با بیان اینکه مسئولیت‌های شرکت کسب و کار رضوی در سال ۱۴۰۰، تولید عطر رضوی، کارگزاری بیمه تامین اجتماعی و ارائه خدمات مدیریتی بود، بیان کرد: در خصوص تولید عطر رضوی با تلاش همکاران توانستیم تولید عطر را از ۱۴ رایحه به ۲۷ رایحه افزایش و اقدامات توسعه‌ای موثری در زمینه تولید عطر انجام دهیم.

وی ضمن بیان و تفسیر سایر اقدامات انجام شده و برنامه‌های پیشروی شرکت کسب و کار رضوی، یکی از ماموریت‌های تعریف شده برای آن را پیشروی در حوزه اشتغال‌زایی آستان قدس رضوی خواند و ادامه داد: در همین راستا حوزه اشتغال‌زایی مبتنی بر زنجیره سوغات را طراحی کردیم چراکه با توجه به ‌ظرفیت‌های بومی ملی و ‌شهر ‌مشهد،این ‌مجموعه می‌تواند در‌ خوشه‌سازی‌
در ‌صنایع ‌مرتبط، ‌ایجاد ‌یک ‌پلتفرم ‌و ‌زیرساخت‌ در ‌حوزه‌ صادرات ‌و‌ اقتصاد ‌زیارت ‌نقش‌ موثری ‌ایفا ‌نماید.

 

اهمیت ترویج فرهنگ دانش‌بنیانی و فناوری‌های نوین

اهمیت ترویج فرهنگ دانش‌بنیانی و فناوری‌های نوین

مهرداد حریریان؛ سرپرست شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات رضوی این گونه جلسه را ادامه داد: شرکت فاوا رضوی با سابقه‌ای بیست و چند ساله، دارای برندی مطرح و ظرفیتی بالا، نیاز به تحولی جدی دارد. بخش مهمی از تمرکز در فعالیت‌های شرکت فاوا رضوی بر روی موضوعات به‌روز همانند هوش مصنوعی و.. است. شایان ذکر است که این قبیل موضوعات، به دلیل نوظهور بودن نیاز به اقدامات جهادی دارد تا این ادبیات رسوخ پیدا کرده و رایج شود.

وی یکی از ظرفیت‌های مهم شرکت فاوا رضوی را توانمندی در مدیریت منابع دانست و اذعان داشت: ما به سادگی می‌توانیم جذب سرمایه یا جذب نیرو و.. داشته باشیم و در قالب مشارکت با شرکت‌های دیگر، طرح‌ها و پروژه‌های جدیدی را تعریف کنیم.

 

 

اقتصاد دانش‌بنیان؛ راهبردی تمدن ساز
اقتصاد دانش‌بنیان؛ راهبردی تمدن ساز

حسین زمانی؛ مدیر عامل موسسه کیفیت رضوی نیز در خصوص این جلسه مطرح کرد: با ایجاد قرارگاه دانش بنیانی و تعریف راهبردی واحد، قطعا به مدلی موثر و کارآمد دست خواهیم یافت که مهم‌ترین دستاورد آن، تحقق شعار، امید و راهبرد رهبر معظم انقلاب اسلامی و پرداختن درست به آن است.

وی تبیین کرد: حرکت به سمت اقتصاد و زندگی دانش‌بنیان، به معنای واقعی کلمه، یک راهبرد تمدن‌ساز است لذا شکل‌گیری قرارگاه دانش‌بنیانی و دستیابی به راهبرد مشترک اهمیت به سزایی دارد تا همه کسب و کارهای نوین آستان قدس رضوی مکمل یکدیگر و اضلاع یک زیست‌بوم باشند.

مدیر عامل موسسه کیفیت در پایان جلسه، به اختصار به معرفی موسسه کیفیت رضوی و زیست‌بوم طیب پرداخت.

 

وزیر صمت:
صادرکنندگان نمونه از بین دانش بنیان‌ها انتخاب می‌شوند

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام اینکه وزارت صنعت در حال تدوین سند اقتصاد دانش بنیان است،گفت: صادرکنندگان نمونه در سال ۱۴۰۱ از میان صادرکنندگان محصولات دانش بنیان انتخاب می‌شوند.

وزیر صنعت

به گزارش روابط عمومی شرکت صنایع پیشرفته رضوی به نقل از خبرگزاری ایرنا، سید رضا فاطمی امین در حاشیه جلسه نشست هم اندیشی ارتقا تولید دانش بنیان در شرکت‌های بزرگ در جمع خبرنگاران افزود: در جلسه امروز بیش از ۳۰ شرکت بزرگ از صنایع مختلف حضور داشتند و در این هم اندیشی نظرات و تجربه آنها را می‌شنویم تا به ایده برسیم.

وی با بیان اینکه صنعت ایران امروز به یک بلوغ رسیده و نیاز به یک جهش دارد، تصریح کرد: سال‌ها در صنایع مختلف کار کرده ایم و اکنون نیاز به یک‌ نقطه عطف داریم و آن حرکت به سمت دانش بنیان‌شدن است.

وزیر صنعت ادامه داد: وقتی به سمت دانش بنیان حرکت می‌کنیم در عمل سرمایه انسانی را در کشور حفظ و ارتقا می‌دهیم، یعنی جدای از اینکه تولید می‌تواند باعث افزایش کیفیت، صادرات و کاهش قیمت شود، بعد دیگری دارد و آن فراهم کردن سرمایه انسانی است.

فاطمی امین به رتبه بندی شرکت‌ها اشاره و خاطرنشان کرد: امسال صادرکنندگان نمونه از بین صادرکنندگان محصولات دانش بنیان انتخاب می شوند.

تاثیر دانش‌بنیان شدن در شرکت‌های بزرگ به‌مراتب بیشتر است

وی با بیان اینکه اگر دانش‌بنیان شدن در شرکت‌های بزرگ فعال شود، آثار به‌مراتب بیشتری خواهد داشت، افزود: اگر یک صنعت بزرگ با اقتصاد بزرگی که دنبال خود به وجود آورده است به سمت دانش‌بنیان شدن برود، به‌طور یقین می‌تواند گام‌های بزرگ‌تری در این حوزه بردارد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت به برخی ایده‌های فناورانه اشاره کرد و گفت: وقتی یک شرکت بزرگ به تولید انبوه می‌پردازد، بتدریج باید از فناوری خود کسب درآمد کند و این فناوری را به‌عنوان یک کسب‌وکار مرتبط با کسب‌وکار خود، رونق دهد.

فاطمی امین با بیان نمونه‌ای دیگر از کاربرد دانش‌بنیان ادامه داد: صنایعی که در حوزه‌های آب، برق و انرژی مصارف کلان دارند باید روی موضوع کاهش مصرف کارکرده و تحقیق و توسعه خود را در این حوزه فعال کنند.

وی، حرکت به سمت دانش‌بنیان را نقطه عطف و جهش دانست و اضافه کرد: اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی با این موضوع افزایش می‌یابد و در عمل سرمایه انسانی کشور حفظ شده و ارتقا می‌یابد.

وزیر صمت با یادآوری اینکه شرکت‌های بزرگ ظرفیت‌های زیادی دارند و در بسیاری موارد نیاز به حمایت دولت نیز ندارند، ادامه داد: البته ظرفیت‌های خوبی مانند صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق‌های خطرپذیر وجود دارد؛ کانون‌های مشاوره نیز داریم که بیشتر این موارد برای شرکت‌های کوچک و متوسط بسیار مفید است، اما شرکت‌های بزرگ در تعرفه‌ها و سیاست‌های کلان نیازمند حمایت دولت هستند.

فاطمی‌امین تاکید کرد: شرکت‌های بزرگ نیازمند کشف فرصت‌ها هستند، دولت نیز تشویق و ترغیب می‌کند و می‌خواهیم که این موضوع تبدیل به معیارهای رتبه‌بندی شود.

وزارت صنعت در حال تدوین سند اقتصاد دانش بنیان است

وزیر صنعت، ‌معدن و تجارت همچنین در این نشست که در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد، در سخنانی گفت: اقدامات بسیاری در سال های گذشته در حوزه دانش بنیان انجام شده است اما در این زیست بوم جای شرکت‌های بزرگ خالی است، بنابراین شاید در این سال ها طرف عرضه تا حدی جلو رفته است، اما باید طرف تقاضا را نیز تقویت کرد.

فاطمی امین افزود: مبنای جلسه امروز نیز که با حضور شماری شرکت‌های  بزرگ برگزار شد، طرح چالش‌های شرکت‌ها بود و هدف ما از این نشست، نهایی کردن مسایل مربوط به حوزه دانش بنیان وزارت صمت است.

وی ادامه داد : البته تاکنون جلسات متعددی در این زمینه برگزار شده و علاوه بر گفت‌وگو با کارشناسان آماده شنیدن نظرات بنگاه‌های اقتصادی نیز هستیم.

وزیر صنعت معدن و تجارت یادآور شد: اقتصاد دانش بنیان به این معناست که دانش نقش موثر و مهمی در تولید داشته باشد این در حالی است که در گذشته حدود ۳۰ تا ۴۰ سال پیش نیروی کار و سرمایه در تولید اهمیت داشت.

فاطمی امین همچنین گفت: وقتی از اقتصاد دانش بنیان صحبت می‌کنیم در کنار نیروی کار مولفه های دیگری از جمله دانش مطرح است و سهم آن نیز در رشد افزایش می یابد.

وی اظهار داشت: سهم تحقیق و توسعه در برخی از کشورها چهار درصد از تولید ناخالص داخلی است، اما در ایران این سهم پایین و کمتر از یک درصد است، بنابراین برای رفتن به سمت اقتصاد دانش بنیان باید سهم تحقیق و توسعه را افزایش داد و بخش خصوصی هم باید نقش داشته باشد.

وزیر صنعت افزود: در وزارت صمت در حوزه تجارت خارجی تمرکز ما بر دانش بنیان شدن است و دانش بنیان زمانی دارای اهمیت است که از آن کیفیت حاصل شود و لوکوموتیو این حرکت شرکت‌های بزرگ هستند.

فاطمی امین یادآور شد: این وزارتخانه در حال تدوین سند اقتصاد دانش بنیان است و مسایلی که از سوی شرکت‌های بزرگ مطرح می‌شود، در این سند استفاده می شود.

لینک خبر

سورنا ستاری:
قانون جهش تولید دانش‌بنیان به رونق چندبرابری زیست بوم فناوری و نوآوری کمک می‌کند

نشست فعالین عرصه اقتصاد دانش‌بنیان با حضور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، رئیس و اعضای فراکسیون اقتصاد دانش‌بنیان مجلس شورای اسلامی و فعالان شرکت های‌دانش بنیان برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی شرکت صنایع پیشرفته رضوی به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری در این نشست با اشاره به همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی در تصویب قاون جهش تولید دانش‌بنیان  گفت: از تمامی نمایندگان مجلس یازدهم، به ویژه اعضای فراکسیون اقتصاد دانش بنیان تشکر می کنم چراکه در تحقق قانون جهش تولید همراهی و همکاری ویژه‌ای را صورت دادند و اگرچه مشقات و چالش‌های فراوانی فرارویمان بود، اما این قانون نتایج و ثمرات فراوانی خواهد داشت.
ستاری با بیان این که قانون جهش تولید دانش بنیان، الگوی راهبردی تازه‌ای را برای پیاده‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان در کشور محقق می کند، ادامه داد: خوشبختانه این قانون در مرحله تصویب نهایی توسط شورای نگهبان است، امید داریم با اجرای این قانون و تصویب آیین‌نامه‌ها، مدل جدید و نوآورانه ای در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق در کشور اجرایی شود.
ستاری با اشاره به تدوین آیین‌نامه‌هایی در قالب یک پلتفرم با همه دستگاه ها و وزارتخانه ها به منظور اجرایی شدن محورهای دانش‌بنیان در آن حوزه خاص گفت: یکی از حوزه های دارای اولویت و اهمیت دار در معاونت علمی و فناوری ، بحث کشاورزی است. در حوزه امنیت غذایی نیازهای جدی داریم و با توجه به محدودیت هایی که کشورمان در حوزه آب، خاک و محیط زیست با آن ها مواجه است، تنها راه عبور از این وابستگی استفاده از فناوری است.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری ادامه داد: با همکاری و تعامل خوبی که میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفته است، ضمن شناخت نقاط مغفول، در تلاش برای ورود دانش‌بنیان ها به عرصه کشاورزی و تامین نیازها در این حوزه  هستیم. معتقدم حوزه کشاورزی یکی از ظرفیت های اشتغال آفرین و درآمدزا است که همواره تقاضای جدی در آن وجود دارد، بنابراین، بستری مناسب و دارای ارزشی بسیار بالا برای سرمایه گذاری است.

 

سهم دانش‌بنیان‌ها از اقتصاد کشور افزایش یابد
در بخش دیگری از این نشست، سید محسن دهنوی عضو هیئت رئیسه و رئیس فراکسیون اقتصاد دانش بنیان مجلس شورای اسلامی هدف از برگزاری این نشست را شناخت نیازها و هم‌افزایی میان بازیگران کلیدی زیست بوم فناوری و نوآوری دانست و گفت: در جمع حاضر، تعدادی از  مدیران عامل صندوق های پژوهش و فناوری، دبیران ستادهای فناوری، شرکت‌های دانش بنیان برتر و سایر بازیگران فعال و اثرگذاران زیست بوم فناوری و نوآوری کشور حضور دارند. تلاش شد در این نشست و در سالی که مقام معظم رهبری بر تولید، دانش بنیان شدن و اشتغال زایی تأکید دارند، وظایف و نقش هر بخش را مورد توجه و بررسی قرار دهیم.
دهنوی، با تأکید بر این که می‌باید سهم شرکت‌های دانش‌بنیان از درآمدهای عمومی کشور و به تبع آن از تولید افزایش یابد، افزود: کم تر از یک درصد از محل درآمدهای عمومی کشور به این شرکت ها اختصاص یافته و هنوز درصد زیادی از منابع عمومی را به این حوزه اختصاص نداده ایم اما به لطف خدا خروجی‌های قابل توجهی از این حوزه را شاهد هستیم. این موضوع نشان می‌دهد که می‌باید سهم دانش‌بنیان‌‌ها از محل درآمدهای عمومی دولت افزایش پیدا کند.
رئیس فراکسیون اقتصاد دانش‌بنیان مجلس شورای اسلامی، مطالبه‌ها و تأکیدات ویژه مقام معظم رهبری نسبت به مقوله تولید ثروت از علم، اشتغال زایی و تولید دانش بنیان را راهگشا دانست و گفت: باید قدردان مقام معظم رهبری باشیم و زمانی که ایشان تولید ثروت از دانش را مطرح فرمودند، این موضوع مورد درک و پذیرش بسیاری از بخخش های دانشگاهی نبود حتی بسیاری از بخش ها در دل دانشگاه نسبت به تحقق این امر مقاومت می کردند. اما مقام معظم رهبری ایستادگی کردند تا این موضوع به گفتمان تبدیل شد و امروز در تلاش هستند که این گفتمان به اقتصاد تبدیل شود.
دهنوی از اهمیت پررنگ‌شدن نقش دانش‌بنیان‌ها از اقتصاد و تولید کشور گفت و ادامه داد: شرکت های دانش بنیان هنوز سهم بزرگی از کیک اقتصاد به دست نیاورده اند و باید به صورت واقعی و گسترده در این عرصه نقش آفرینی کنند. طرح جهش تولید اقتصاد دانش‌بنیان با همکاری و تعامل بخش های مختلف به ویژه معاونت علمی و فناوری امروز به صورت یک قانون درآمده است و پس از ۱۲ سال، یک قانون حمایتی تصویب شده که بخش های مهمی از نیازهای زیست‌بوم فناوری و نوآوری، برای پررنگ شدن نقش آن در اقتصاد کشور را در بر می‌گیرد. گام بعدی پس از تصویب این قانون، تدوین آیین نامه ها و اجرایی سازی بخش‌های آن است.

وی با اشاره به ضرورت توجه به جنبه کیفی فعالیت شرکت های دانش بنیان گفت: مقام معظم رهبری تذکر مهمی دادند و بر ضرورت پرهیز از کمی گرایی، و حرکت به سوی کیفی گرایی تاکید داشتند. با کسب تجربه از صنعت خودرو، باید کاری کنیم که حمایت دولت، موجب انحصارگرایی نشود و کیفیت در تولیدات این شرکت‌ها اولویت باشد. مجلس یازدهم در کنار معاونت علمی و فناوری، برای کیفی گرایی و رسیدن این عرصه به اقتصاد، اهتمام جدی دارد.

غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی تعامل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی در توجه به اقتصاد دانش‌بنیان را شایسته قدردانی دانست و گفت: در مجلس یازدهم، بیش از ۶۰ نماینده جوان و متخصص در مسائل روز داریم که در قانون گذاری، رویکرد علمی و واقع بینی را محقق می‌کنند. 
حداد عادل بر ضرورت علمی کردن اقتصاد و اقتصادی کردن علم تأکید کرد و افزود: این رویکرد که همزمان با رشد دانشگاه ها در کشور، به تدریج مطرح شده است، در سال‌های اخیر رشدی قابل توجه داشت به طوری که اکنون پیرامون دانشگاه صنعتی شریف ۶۵۰ شرکت دانش بنیان شکل گرفته است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ارتباط میان دانشگاه و صنعت گفت: این ارتباط، یکی از چالش‌های جدی و عدم تحقق آن، مایه زیان هر دو سو بوده است. اکنون اما این شکاف به کمک شرکت های دانش بنیان در حال ترمیم است. کاربردی شدن پژوهش ها یکی از دردهایی است که به تدریج و با رونق پارک های علم و فناوری، شتابدهنده‌ها، مراکز رشد و کارخانه های نوآوری، که به اقتصادی کردن علم و علمی کردن اقتصاد توجه و اهتمام ویژه ای داشته اند، راهی برای درمان آن یافت شده است.
وی، انتخاب شعار سال از سوی مقام معظم رهبری و تأکیدات ایشان در سال‌های اخیر مبنی بر دانش‌بنیان شدن اقتصاد کشور را نشان دهنده اهمیت بالای این موضوع دانست و گفت: در کشور ما که از یک سو تحت تحریم هستیم و از سویی می خواهیم تحریم را سکوی پیشرفت قرار دهیم، شرایط ایجاب می کند با رویکرد دانش بنیان به سوی توسعه اقتصاد برویم چراکه رقابتی جدی برای دانش بنیان شدن اقتصاد در سراسر جهان در جریان است.

حداد عادل، ضمن قدردانی از معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری بابت تلاشی که در این سال ها برای تحقق اقتصاد دانش بنیان تلاش داشته است، عنوان کرد: با توجه به نیازهای جدی ارزی کشور، باید به سمتی برویم که با تولید محصولات دانش بنیان، نیاز به واردات را به حداقل ممکن برسایم. اگر یک فهرست از نیازهای کشور داشته باشیم، سپس با نقش آفرینی بخش های مختلف فهرستی از نیازها را بر اساس اولویت به دانشگاه ها بدهیم دانشجویان تحصیلات تکمیلی در مسیر کمک به تامین این نیازها هدایت شوند، می توانیم نیازهای صنایع مختلف را بر اساس یک برنامه ریزی و مبتنی بر اولویت، تامین کنیم.

 

استقبال از حضور پررنگ دانش‌بنیان‌ها در بخش کشاورزی
سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی نیز در این نشست با اشاره به آمادگی این وزارتخانه برای بهره‌مندی از توانمندی دانش‌بنیان‌ها در بخش کشاورزی گفت: شعار مقام معظم رهبری اگرچه مربوط به همه بخش ها است اما ایشان در مصداق‌هایشان، به حوزه کشاورزی توجه ویژه ای داشتند و بر همین اساس امسال مأموریت ویژه ای را برای خودمان در نظر گرفتیم. 
وی افزود: کار ویژه ای را با همکاری معاونت علمی و فناوری پیش بردیم که ضمن تغییر در ساختارهای فعلی زمینه ساز نقش آفرینی هرچه بیش تر شرکت های دانش بنیان در بخش کشاورزی می شود. از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قدردانی می کنم که در این مسیر همراه بودند و کمک های زیادی داشتند.
ساداتی نژاد ادامه داد: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی را به سمت و سویی پیش بردیم که به سوی ساختار پارک های علمی و فناوری پیش رفته و از مقاله محور به سوی محصول محوری حرکت کند. درخواست من از شرکت های دانش بنیان این است که در حوزه کشاورزی به وزارتخانه کمک کنند و برای عبور از وضعیت فعلی، کاهش ضایعات کشاورزی، راهی جز ورود شرکت های دانش بنیان به حوزه کشاورزی نداریم. آمادگی داریم محصولات دانش بنیان که نیازهای ما را در بخش کشاروزی تامین می‌کند، پیش خرید و خریداری کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی، با بیان این‌که این وزارتخانه رقیب بخش خصوصی نبوده و از این بخش حمایت می کند ادامه داد: در حوزه واکسن فعالان دانش بنیان نگران بودند که بخش هایی از وزارت جهاد کشاورزی در تعارض و رقابت با بخش خصوصی است، در رویکرد جدید، بازار را به شرکت های  دانش بنیان واگذار و بر نقش حمایتی وزارتخانه تاکید داریم. در این آیین نامه جدید بخش قابل توجهی از خریدها و محصولات به بخش دانش بنیان اختصاص خواهد داشت و از توانمندی دانش‌بنیان‌ها برای کمک به این بخش استقبال می‌کنیم.

علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که افزایش سهم اقتصاد دانش‌بنیان در اقتصاد نه تنها به کاهش مشاغل نمی انجامد بلکه اشتغال زا و ارزش آفرین است، ادامه داد: در اثر دانش بنیان شدن صنعت اگرچه برخی از مشاغل سنتی از بین می رود، اما تعداد قابل توجهی اشتغال ایجاد می شود. سهم شرکت های دانش بنیان از اقتصاد به ۴۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است، میزان قابل توجهی که نشان می دهد این اقتصاد ظرفیت های بالایی دارد و می تواند جایگزین اقتصاد نفت شود و درآمدزایی کند.
منادی با بیان این‌که تحول و افزایش کیفیت آموزش در آینده به رونق اقتصاد و افزایش شرکت های دانش بنیان کمک خواهد کرد، افزود: با کمک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مجلس،بزنگاه ها و چالش های شرکت های دانش بنیان در قانون جهش تولید دانش بنیان، پیش بینی شده است و با تحقق این قانون رشد این شرکت ها چند برابرخواهد شد. تصویب این قانون نشان می دهد که مجلس شورای اسلامی به فرمایشات مقام معظم رهبری توجه و اهتمام جدی دارد.
ظرفیت بالقوه زیست فناوری در تولید دانش‌بنیان‌ و صادرات
مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با اشاره به تعریف یک زیرساخت مشترک میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارتخانه‌ها برای پیشبرد اهداف دانش‌بنیان گفت: برای هر وزارتخانه، معاونت علمی و فناوری، مصوبه ای در معاونت علمی و فناوری تدوین و در کمیسیون دانش بنیان تصویب می شود که اجرای بندهای آن، گام قابل توجهی در حرکت دستگاه ها و وزارتخانه ها در پیشبرد اقتصاد دانش بنیان به حساب می آید.
وی با اشاره به ضرورت افزایش سهم شرکت‌های دانش‌بنیان در صادرات و تولید ناخالص ملی افزود: سهم صادرات فناوری های پیشرفته در کشور کم تر از یک درصد است که برای افزایش این میزان، باید برای صادرات محصولات دانش بنیان هدفگذاری شود؛ این امر تکمیل کننده ریل گذاری برای دانش بنیان خواهد بود.
قانعی با بیان این‌که زیست فناوری می تواند به تنهایی تا ۱۰ درصد در تولید ناخالص داخلی کشور نقش آفرین شود، ادامه داد: باید برای سایر بخش ها نیز سهمی  از تولید ناخالص داخلی را تعریف کنیم. سپس بررسی کنیم که در هر بخش تا چه میزان پیش رفته ایم و سهم هر وزارتخانه مورد بررسی قرار بگیرد.

لینک خبر

 

ستاری در نشست هم‌اندیشی ارتقای تولید دانش‌بنیان در شرکت های بزرگ:
استقبال از نوآوری ارزش‌افزوده بنگاه‌های اقتصادی را چند برابر می‌کند

با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و وزیر صنعت، معدن و‌ تجارت؛ «نشست هم‌اندیشی ارتقای تولید دانش بنیان در شرکت‌های بزرگ» برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی شرکت صنایع پیشرفته رضوی به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و سیدرضا فاطمی امین وزیر صمت، در نشست هم اندیشی ارتقای تولید دانش بنیان در شرکت‌های بزرگ در سالی که به نام «تولید؛ دانش بنیان و اشتغال‌آفرین» نامگذاری شده است حضور یافتند تا راهکارهای توسعه بازار شرکت های دانش بنیان و چگونگی رفع موانع گسترش کسب و‌کار این شرکت‌ها و دانش بنیان شدن شرکت‌های بزرگ و صنایع را بررسی کنند.

ستاری با اشاره به اینکه برخی از بخش های دولتی و شرکت های خصوصی از نوآوری استقبال نمی کنند، گفت: این مجموعه‌ها به دلیل پشت گرمی مالی که دارند، چندان رغبتی به استقبال از نوآوری ندارند در حالیکه این کار سرمایه و ارزش افزوده آنها را چندین برابر خواهد کرد.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری افزود: طی چند سال اخیر برای شکل‌گیری زیست بوم فناوری و نوآوری در کشور زحمات زیادی کشیده شد و مشکلات زیادی را متحمل شدیم، اما با وجود همه موانع، این هدف محقق شد. خوشبختانه همکاری‌ها و همدلی‌ها برای حمایت از توسعه شرکت‌های دانش بنیان و خلاق افزایش یافته است.

رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه زیست‌بوم فناوری و نوآوری از دانشگاه‌ها آغاز شده است و تا بازار ادامه می یابد، تصریح کرد: در این میان سهم صنایع بزرگ زیاد نیست و باید تلاش کنیم این سهم را افزایش دهیم.

ستاری ادامه داد: صنعت با کارخانه فرق دارد و باید بپذیریم که کارخانه داری به توسعه کشور منتج نمی شود. باید خود ما از طراحی و تولید خط و استفاده از دانش فنی بومی برای ایجاد صنعت استفاده کنیم نه اینکه خط تولید را از دیگر کشورها بخریم و صرفا تولیدکننده شویم.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان اینکه صنایع برای توسعه یافتن به توان شرکت‌های دانش بنیان نیاز دارند، گفت: هر جایی که شرکت‌های دانش بنیان ورود پیدا کردند مشکلات کمتر شد؛ اما برخی صنایع همچون کشاورزی که هنوز فناوری به خوبی در آنها رخنه نکرده با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستند و حجم واردات در این حوزه بالا است.

ستاری با تشبیه دولت نفتی به دولت چاق و غیرچابک، بیان کرد: دولتی که وابسته به نفت باشد، قوانین دست و پاگیر و بخش سنتی آن به سختی با با نوآوری همراه می شوند؛ اما ثابت شده است که عدم استقبال از نوآوری یعنی شکست صنایع سنتی. دانشگاهی که به نفت وابسته باشد مشکلات جامعه را حل نخواهد کرد. کلید شکل‌گیری دانشگاه های نسل ۳و ۴ در کشور در گرو‌ نوآوری‌ها و فروش فناوری به صنعت و تعریف رفع نیازهای صنعت در دانشگاه است.

معاون علمی وفناوری ریس جمهور افزود: شرکت‌های دانش بنیان یعنی سرمایه گذاری بخش خصوصی در پژوهش. در واقع مشکلات جامعه، مردم و صنایع را محصولات دانش بنیان رفع می کنند، به همین دلیل باید زیست بوم شرکت‌های دانش بنیان را توسعه دهیم.

ستاری با ابراز خرسندی از ایجاد یک همدلی ملی برای توسعه شرکت‌های دانش بنیان، اظهار کرد: این اتفاق نتایج خوب و اثربخشی برای کشور رقم خواهد زد و شاهد بروز اتفاقات خوبی برای آینده این زیست بوم خواهیم بود. 

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با اشاره به همکاری‌های خوب میان معاونت علمی و وزارت صمت، گفت: همکاری دو جانبه شکل گرفته و همراهی دولت می‌تواند اتفاقات خوبی رقم بزند و امیدواریم به زودی شرایط برای فعالیت شرکت‌های دانش بنیان وخلاق بیشتر از قبل فراهم شود.

شرکت‌های دانش بنیان لوکوموتیو اقتصاد کشور هستند

در این نشست سیدرضا فاطمی امین وزیر صمت هم با تشبیه شرکت‌های دانش بنیان به لوکوموتیو اقتصادی کشور گفت: این مجموعه ها همچون لوکوموتیوی هستند که دیگر واگن های صنعتی را هم به حرکت درمی آورند. باید سهم این شرکت ها در توسعه کشور ارتقا یابد.

وی افزود: ضروری است که سهم شرکت‌های دانش بنیان در تولید دانش بیشتر شود. یعنی نگاه وزارت صمت این است که اقتصاد دانش بنیان تولید را در کشور افزایش دهد.

فاطمی امین ادامه داد: طی سال های گذشته در زمینه توسعه اقتصاد دانش بنیان اقدامات موثری انجام شده، زیست بوم این مجموعه‌ها در کشور رشد معناداری کرده و زیرساخت‌های آن همچون صندوق‌ها، شرکت‌ها و خدمات مورد نیاز برای فعالیت آنها شکل گرفته است.

وی با اشاره به خالی بودن جای شرکت‌های بزرگ در زیست بوم فناوری و نوآوری گفت: بزرگ شدن اقتصاد دانش بنیان نیازمند ورود این شرکت‌ها به این عرصه است، این نشست هم با هدف اتصال شرکت‌های بزرگ اقتصادی به مجموعه‌های دانش بنیان و خدمات و بازار آنها برگزار شد.

لینک خبر

در جلسه شورای گفتگو بررسی شد:
موانع استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان

در نود و دومین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی، برنامه کاری این شورا در سال ۱۴۰۱ ، قوانین و مقررات مخل کسب‌وکار در بخش حمل‌ونقل جاده‌ای استان، موانع استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت صنایع پیشرفته رضوی به نقل از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، یعقوب علی نظری، استاندار در این نشست با اشاره به برنامه‌ریزی سال گذشته برای دستیابی به اهداف سال ۱۴۰۱ اظهار کرد: آنچه در سال ۱۴۰۰ برای استان و به‌ویژه بخش اقتصادی آن برنامه‌ریزی شد، معطوف به یک رویکرد چهارساله بوده و تا افق ۱۴۰۴ تداوم دارد. برای تحقق این برنامه‌ها نیز شاکله و راهبردهای ۹گانه تعریف‌شده است.

وی بابیان اینکه از آغاز سال ۱۴۰۱، مجدانه‌تر روند اجرایی کار و تحقق راهبردها را پیگیری می‌کنیم، افزود: تقویت اقتصاد مبتنی بر زیارت، که دارای وجوه تأثیرگذاری در تمامی حوزه‌ها است، در بخش‌های  مختلف و به‌ویژه در حوزه زائر درمانی و سوغات زیارت برنامه‌ریزی‌شده و در حال پیگیری است.

فعالیت ۳۷۰ شرکت فناور یا دانش‌بنیان در استان

استاندار خراسان رضوی با اشاره به ایجاد قرارگاهی جدید تحت عنوان «اقتصاد دانش‌بنیان» در استان در راستای نام‌گذاری شعار سال توسط مقام معظم رهبری، گفت: این قرارگاه، توانمندسازی ظرفیت‌های موجود در این بخش و ایجاد ظرفیت‌های جدید را دنبال می‌کند. حدود ۳۷۰ شرکت فناور یا دانش‌بنیان فعال در استان داریم و در قرارگاه هدف‌گذاری می‌شود که طی امسال چه تعداد شرکت دیگر باید ایجاد گردد.

نظری با اشاره به سفر اخیر ریاست جمهوری به این خطه، گفت: این سفر ظرفیت خوبی را فراهم کرد که ازجمله آن، تخصیص بیش از ۲۶هزار میلیارد تومان اعتبار به استان خراسان رضوی بود. امیدواریم به مدد ظرفیت‌های ایجادشده، بتوانیم در بخش اقتصادی و زیرساختی استان، گره‌ها را بگشاییم و پروژه‌های ناتمام را به ثمر برسانیم.

وی افزود: علاوه بر رقم ریالی مربوط به اعتبارات اختصاص‌یافته به خراسان رضوی، اعتباراتی ارزی برای پروژه‌هایی نظیر انتقال گاز از جنوب کشور به خراسان رضوی و افزایش ظرفیت انتقال سوخت مایع به استان و ذخیره‌سازی آن در سفر رئیس‌جمهوری اختصاص یافت تا مشکل کمبود سوخت صنایع در زمستان‌ها و ذخیره‌سازی سوخت مایع آن‌ها برطرف شود.

نظری خاطرنشان کرد: هم در بخش ارزی و هم در بخش ریالی ظرفیت بسیار خوبی وجود دارد و امیدواریم با آنچه طراحی و پیش‌بینی‌شده است، طی سه سال به نتیجه لازم دست‌یابیم.

وی پروژه‌های ملی را یکی از منابع و مجاری تأمین منابع برای استان دانست و گفت: دستگاه‌های حاکمیتی مختلف، پروژه‌ها و اهداف معینی خواهد شد. در سهم استان از اعتبارات ملی در سال‌های گذشته به‌شدت دچار ضعف بودیم و در تلاشیم این ضعف برطرف گردد و امسال حداکثر استفاده را از این ظرفیت داشته باشیم. درعین‌حال،از ظرفیت ستاد بازآفرینی شهری که به استان ابلاغ‌شده است، می‌توان برای بهسازی حاشیه شهر مشهد و بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی بهره گرفت.

فعالیت 370 شرکت فناور یا دانش‌بنیان در استان

استخراج قوانین مخل کسب‌وکار از دیدگاه دستگاه‌های اجرایی

در ادامه این نشست، علی‌اکبر لبافی، رئیس دبیرخانه شورای گفتگوی استان پشت تریبون قرار گرفت و گفت: طبق دستور استاندار به استخراج قوانین و مقررات مخل کسب‌وکار از دیدگاه دستگاه‌های اجرایی پرداختیم و تاکنون برخی دستگاه‌ها در این زمینه موارد مدنظر خود را به دبیرخانه شورا رسانده‌اند.

وی افزود: بیشترین موانع و چالش‌های استان در حوزه زیرساختی و شرکت‌های خدمات رسان است و نکاتی هم مربوط به قوانین و رویه‌هاست. در حوزه زیرساخت‌ها در تأمین گاز، برق، آب و زمین و مجوزها دچار مشکل هستیم. در حوزه دستگاه‌های اجرایی نیز موضوع عدم تفویض اختیارات به استان مطرح است. برداشت‌های سلیقه‌ای و موازی کاری نیز بین دستگاه‌ها وجود دارد و قوانینی نیز هست که با اقتضائات روز کشور همخوانی ندارد و اصلاح آن‌ها باید پیگیری گردد.

استخراج قوانین مخل کسب‌وکار از دیدگاه دستگاه‌های اجرایی

موانع حوزه استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان

سید مهدی مدنی بجستانی، رئیس هیات مدیره انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان استان نیز ابراز کرد: برخی واحدها نیاز به حضور در پهنه صنعتی را ندارند، در حوزه شهری هم می‌توانند استقرار پیدا کنند. از طرفی، برای جذب نیروی انسانی در شرکت‌های دانش‌بنیان مشکل اساسی وجود دارد و استقرار واحدها در شهرک‌های صنعتی با فاصله از شهر مشهد جذب نیرو برای این واحدها را سخت‌تر می‌نماید. لذا انجمن درخواست استقرار این واحدها را در پارک علم و فناوری، شهرک توس و شهر مشهد دارد.

وی افزود: پیشنهاد انجمن، توسعه شهرک صنعتی توس برای صنایع دانش‌بنیان است که از ۳ سال پیش هم به دنبال آن بوده و این درخواست در مقطعی موردپذیرش بخش‌های دولتی و اجرایی قرار گرفت و اختصاص ۲۰۰ هکتار توسعه این شهرک به این منظور مطرح گردید؛ اما با تغییر مدیریت استان این موضوع به نتیجه نرسید.

موانع حوزه استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان

مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در شهر مشهد

مدنی خاطرنشان کرد: تعداد قابل‌توجهی از شرکت‌های دانش‌بنیان در حال حاضر نیازی به حضور در شرکت‌های صنعتی ندارند و در سطح شهر مستقر هستند و با مشکلات عدیده‌ای ازجمله الزام دریافت پروانه تجاری توسط شهرداری و اخذ هزینه و جریمه مواجه شده‌اند و لذا حضور و استقرار این شرکت‌ها در مناطق مسکونی و اداری و عدم اجبار حضور در پهنه‌های تجاری مورد درخواست می‌باشد. این مورد در شهر تهران با توافق معاونت علمی و فناوری و شهرداری تهران محقق شده است. در مشهد هم در سال ۹۶ پارک علم و فناوری استان با شهرداری مشهد توافق کرد که اخیراً این توافق اولیه اخیراً اجرا نمی‌شود.

نظری، استاندار خراسان رضوی با اشاره به شکل‌گیری قرارگاه اقتصاد دانش‌بنیان در استان، خواستار ارجاع این موضوع به قرارگاه و بررسی در آن محل شد.

وی گفت: شکل‌گیری قرارگاه اقتصاد دانش‌بنیان به‌منظور کنترل و مراقبت در این زمینه  است. وقتی در قالب تشکیلاتی معین نظارت کیفی صورت گیرد؛ از شناسایی فرد و ایده تا مسیر تبدیل ایده به محصول و فرایند تجاری‌سازی محصول، نظارت صورت می‌گیرد تا از هرگونه سوءاستفاده در این حوزه جلوگیری شود.

تولیت آستان قدس رضوی:
تولیدکنندگان رزمندگان دفاع از کشور در نبرد اقتصادی هستند

تولیت آستان قدس رضوی فعالان عرصه اقتصاد و تولیدکنندگان را رزمندگان دفاع مقدس از کشور در میدان نبرد اقتصادی با دشمن دانست.

به گزارش روابط عمومی شرکت صنایع پیشرفته رضوی به نقل از خبرگزاری آستان نیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد مروی در دیدار فعالان عرصه اشتغال و تولید دانش‌بنیان مشهد مقدس که در حرم مطهر امام رضا(ع) انجام شد، با بیان اینکه روزه تمرینی برای تقویت تقواست؛ اظهار کرد: تقوا، نیرو و ملکه روحی است که به‌واسطه آن انسان در برابر معصیت‌ها مصونیت پیدا می‌کند.
وی با بیان اینکه تقوا در دو عرصه شخصی و اجتماعی کارکرد دارد، افزود: تقوا همچنین در حوزه‌های اجتماعی ازجمله اقتصاد می‌تواند کارکرد داشته باشد؛ «تقوای اقتصادی» به معنای کسب قدرت در عرصه اقتصاد است، به‌طوری‌که بتوانیم در حوزه‌های اقتصادی مقابل قدرت‌ها ایستادگی کنیم.
تولیت آستان قدس رضوی فعالیت اقتصادی و کارآفرینی را از منظر دینی فعالیتی معرفتی و معنوی دانست و عنوان کرد: از منظر دین اسلام فعالیت‌های معرفتی و معنوی منحصر به عبادات نیستند، اگر انسان روی در جهت خداوند داشته باشد و مقصودش از هر کاری کسب رضای الهی باشد؛ آنگاه همه اعمالش از جمله شغل، حرفه و فعالیت اقتصادی، تماماً معرفتی و معنوی خواهد بود.
وی با اشاره به آیه شریفه «لَنْ یَجْعَلَ اللَّهُ لِلْکافِرِینَ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ سَبِیلا، خداوند هیچ‌گاه برای کافران نسبت به مؤمنین راه تسلّط قرار نداده است.»، ابراز کرد: عرصه اقتصاد یکی از مهم‌ترین عرصه‌های سلطه است و سایر سلطه‌ها از جمله سیاسی و فرهنگی نیز به دنبال سلطه اقتصادی به وجود می‌آید، لذا قدرت‌های جهانی تلاش دارند نبض اقتصاد دنیا را در اختیار بگیرند.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی عنوان کرد: در دوران کنونی دیگر با بمب اتم نمی‌توان کشورها را تسخیر کرد، اما با اقتصاد و دانش بدون لشکرکشی می‌توان بر کشورها تسلط یافت؛ امروز نیازهای اقتصادی، کشورهای ضعیف را مجبور به تمکین از فرمان‌های کشورهای مستکبر می‌کند.
وی ابراز کرد: فعالان عرصه تولید، اشتغال و اقتصاد دانش‌بنیان به هر میزان که در جهت کاهش وابستگی کشور به خارج و استقلال اقتصادی کشور تلاش کنند، به همان میزان نزد پروردگار متعال اجر و پاداش الهی کسب خواهند کرد.
تولیت آستان قدس رضوی فعالان عرصه اقتصاد و تولید را رزمندگان دفاع از کشور در میدان نبرد اقتصادی با دشمنان دانست و گفت: فعالان عرصه تولید و اشتغال رزمندگان دفاع مقدس هستند که کشور را از وابستگی اقتصادی حفظ می‎کنند، تلاش فعالان این عرصه تحقق آیه شریفه «لَنْ یَجْعَلَ اللَّهُ لِلْکافِرِینَ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ سَبِیلا» است.
وی سیره ائمه اطهار(ع) را اهتمام ورزیدن به کار، تولید و اشتغال معرفی و عنوان کرد: عموماً در خصوص حضرات معصومین(ع) ابعاد عبادی و دینی مورد توجه قرار می‌گیرد، اما سیره تمام حضرات معصومین(ع) از جمله امیرالمؤمنین علی(ع) و امام صادق(ع) کار و تلاش مستمر بوده است.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی تصریح کرد: بیکاری و برای جامعه مفید نبودن، در اسلام مذموم و نکوهیده است؛ بیکاری موجب ذلت و جامعه بیکار جامعه‌ای ذلیل و عقب مانده است؛ روزی امام صادق(ع) در بازار گفتند مردم بشتابید به‌سوی کسب کرامت و عزت، از ایشان پرسیدند منظور شما از کرامت چیست؟ و ایشان گفتند «کار کردن».
وی با بیان اینکه ایجاد هر یک شغل، نجات یک خانواده از فقر و نابودی است، گفت: کارآفرینان با ایجاد هر شغل به متدین بودن و پاکیزگی بیشتر جامعه کمک می‌کنند و خانواده‌هایی را از نابودی نجات می‌دهند؛ لذا کارآفرینی صدقه‌ای جاریه است.
تولیت آستان قدس رضوی شرکت‌های دانش‌بنیان را به قانع نبودن به پیشرفت‌ها، امیدواری و توکل به خدا، انجام کارها به شکل صحیح با در نظر گرفتن رضای الهی، کار خود را مهم دانستن و انتقال تجربیات به یکدیگر، توصیه و اظهار کرد: آستان قدس رضوی به‌هیچ‌عنوان رقیب بخش خصوصی نخواهد بود و بخش اقتصادی آستان قدس باید تابلو فرهنگ و اخلاق رضوی و رویکردشان «عادتکم الاحسان و سجیتکم الکرم» باشد.
وی با بیان اینکه بخش‌های علمی، فرهنگی و اقتصادی آستان قدس از ایده‌های دانش‌بنیان استقبال می‌کنند، اظهار کرد: سازوکاری باید ایجاد شود تا سالیانه تعدادی از افراد شاخص حوزه علمی، کارآفرینی و تولید کشور مفتخر به نشان خادمی حضرت رضا(ع) شوند.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین مروی در پایان دولت سیزدهم را دولتی امیدآفرین برای تولیدکنندگان دانست و ابراز کرد: رئیس‌جمهور محترم فردی باانگیزه و دلسوز و تمامی اعضای دولت حقیقتاً به دنبال خدمت هستند؛ از این رو فعالان اقتصادی راهکارها، پیشنهادها و انتقاداتی که در ذهنشان است را باید به نحوی به دولت منتقل کنند؛ در این رابطه خوب است شرکت‌های دانش‌بنیان رسانه‌ای داشته باشند تا از طریق آن نقطه نظرات خود را در فضای فکری جامعه مطرح کنند.
پیش از سخنان تولیت آستان قدس رضوی، ۶ تن از فعالان بخش‌های مختلف اقتصادی و تولید دانش بنیان به بیان نظرات و دیدگاه‎های خود پرداختند.

لینک خبر