رئیس اتاق تعاون خراسان رضوی:
ضرورت بهره‌مندی از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در تولید

رئیس اتاق تعاون خراسان رضوی

در حاشیه برگزاری بزرگ‌ترین گردهمایی شرکت‌های دانش‌بنیان خراسان رضوی، اسماعیل آذری رئیس اتاق تعاون استان گفت: توقع ما از شرکت‌های دانش‌بنیان این است که با قرار گرفتن در کنار واحدهای تولیدی و ایجاد تحول در تولید آن‌ها، کاهش قیمت تمام شده محصولات را کاهش و کیفیت آن را افزایش دهند و توان رقابت در بازارهای جهانی و بین‌المللی برای تولیدکنندگان داخلی فراهم کنند.

راه‌اندازی مرکز مشترک فناوری ایران و روسیه

مرکز مشترک فناوری ایران و روسیه در دانشگاه پلی تکنیک سن پترزبورگ تاسیس شد تا همکاری‌های مشترک فناورانه میان دو کشور ارتقا یابد.

به گزارش روابط عمومی شرکت صنایع پیشرفته رضوی به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با توجه به پتانسیل بالای کشور روسیه در حوزه علمی، فناوری و نوآوری و علاقمندی شرکت‌های دانش‌بنیان کشورمان برای توسعه همکاری‌های فناورانه با طرف‌های متناظر روسی در قالب انتقال و خرید فناوری و همچنین صادرات محصولات و خدمات هایتک خود به آن کشور، مرکز مشترک فناوری ایران و روسیه تاسیس شد.

دانشگاه پلی تکنیک سن پترزبورگ یکی از دانشگاه‌های تراز اول روسیه محسوب می‌شود که ارتباطات تنگاتنگی با صنعت و حوزه‌های مختلف بین‌المللی دارد و در حال حاضر چندین پروژه ملی در حوزه‌های فناوری‌های پیشرفته در این دانشگاه در حال انجام است.

این مرکز دارای دفتر مدیریت مستقل و چندین سالن اشتراکی برای برگزاری سمینار، نشست‌های رودرور، دوره‌های مشترک و تخصصی برای شرکت‌های فناور، دانش‌بنیان و خلاق برای ورود به بازار روسیه است و از تعریف پروژه‌های مشترک فناورانه بین دانشگاه‌ها و مراکز فناوری دو کشور حمایت می‌کند.

از مهمترین خدمات این مرکز می توان به «تسهیل انتقال و تبادل فناوری میان شرکت‌های ایرانی و روسی و صادرات محصولات هایتک شرکت‌های ایرانی به روسیه و بلعکس»، «فراهم کردن فضای مناسب برای برگزاری جلسات مشترک شرکت‌ها»، «بازاریابی محصولات هایتک شرکت‌های دانش‌بنیان»، «ارائه خدمات حقوقی برای عقد قرارداد»، «ثبت پتنت و اخذ گواهینامه‌های موردنیاز»، «برگزاری دوره‌های تخصصی کوتاه و بلند مدت»، «تورهای فناوری برای شرکت‌های هایتک و متخصصان ایرانی برای تسهیل حضور در بازار روسیه« و «توسعه برنامه های تحقیقاتی بلندمدت درحوزه های اولویت دار» و غیره اشاره کرد.

 در قالب این مرکز تاکنون  ۱۷ پروژه از طرف شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی و ۵ پروژه از سوی شرکت‌های فناور روسی شناسایی و تناظریابی شد که در حال حاضر ۷ پروژه از مجموع این پروژه‌ها در مرحله عقد قرارداد برای خرید، انتقال و صادرات فناوری و همچنین تولید مشترک در ایران است.

فعالیت‌های این مرکز محدود به دانشگاه پلی تکنیک سن‌پترزبورگ نیست و این دانشگاه نقش راهبری و معرفی ظرفیت‌های حوزه‌های مختلف فناوری و صنعتی روسیه را عهده‌دار اشت.

همچنین با هدف استفاده از ظرفیت این مرکز، در اوایل ماه جاری هیاتی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف آشنایی با ظرفیت‌های روسیه در حوزه سلول‌های بنیادی و برگزاری دوره‌های متخصصی کوتاه مدت برای متخصصان و شرکت‌های فناور این حوزه از زیرساخت‌های این دانشگاه و مرکز مشترک فناوری ایران و روسیه بازدید کرد. در این راستا، مقرر شد یک دوره تخصصی کوتاه مدت در حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در ماه ژوئن ۲۰۲۲ با حضور متخصصین و شرکت‌های دانش‌بنیان در این دانشگاه برگزار شود.

لینک خبر

میکروسوئیچ های Menlo ؛ راه حلی برای یک مصالحه سنتی!

مهندسان برق در یک مصالحه سنتی، بایستی در نهایت یکی را انتخاب کنند: سوئیچ‌های پرقدرتی که غیرقابل اعتماد و کند هستند، یا سوئیچ‌های پرسرعت و با دقت بالایی که نمی‌توانند توان زیادی را تحمل کنند. اما سوئیچ ایده‌آل Menlo Microsystems، با دگرگون کردن نسل‌ طراحی الکترونیکی، این طرز فکر را به چالش کشیده است؛ Menlo  ادعا می کند که اتفاقی که افتاده فراتر از یک تغییر نسل طراحی است و آنها در حال  توسعه‌ی “بزرگترین نوآوری از زمان ابداع ترانزیستور” هستند! اگرچه این ادعایی جسورانه است، اما  آن طور که از ۱۵۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری تازه‌نفس بر می آید، حداقل بخشی از جامعه سرمایه‌گذاری فکر می‌کنند که این شرکت حقیقتا در حال انجام یا کشف چیز مهم و ویژه‌ای است!

اگر شما یک مهندس برق نیستید، درک اینکه نوآوری شرکت تا چه حد بزرگ است یا اینکه چقدر این فناوری ممکن است مهم باشد، برایتان دشوار است. استفاده از این کلیدها بهبودهای قابل توجهی ایجاد می کند و استفاده از آن در برخی از مدارها، ۱۰۰ برابر کاهش ابعاد و ۱۰۰ برابر عملکرد کارآمدتر را سبب می شود. اگر تا به حال خواسته اید یک کلید چراغ هوشمند در خانه خود نصب کنید، ممکن است متوجه شده باشید که حجم قطعات الکترونیکی مورد استفاده در آن بسیار زیاد است و شما صرفا با اعمال نیروی مضاعف، گاها روغن کاری و زحمت فراوان است که می توانید آن را داخل دیوار جا بزنید. این مساله به این دلیل است که کلید هوشمند برای روشن و خاموش کردن برق به یک رله متکی است؛ با استفاده از این فناوری، این کلیدهای هوشمند می توانند با یک صدم اندازه و کسری از قیمت امروزی تولید شوند.

علاوه بر فضای اشغال شده بسیار کوچک‌تر، این شرکت ادعا می‌کند که سوئیچ ایده‌آل برای فعال شدن، انرژی بسیار کمتری مصرف می‌کند (کمتر از یک میلی‌وات)، مصرف توان کمتری در زمان فعال‌بودن دارد، سرعت سوئیچینگ بسیار بالایی دارد (کمتر از ۱۰ میکروثانیه) و تا میلیاردها بار عملکرد آن تضمین شده است (این در حالی است که سوئیچ های معمولی پس از تنها چند میلیون فعال‌سازی از کار می‌افتند). همه اینها به این معنی است که ما در مورد نوع بسیار متفاوتی نسبت به آنچه تا کنون در دسترس بوده صحبت می کنیم. گذشته از همه این موارد، Menlo معتقد است که این قطعه می تواند هزاران وات توان را تحمل کند و ازین رو در کاربردهای قدرت نیز استفاده شود.

این شرکت در دور جدید سرمایه گذاری، ۱۵۰ میلیون دلار جذب کرده است که مجموع بودجه منلو میکروسیستم را به بیش از ۲۲۵ میلیون دلار می‌رساند. سرمایه گذاری تازه برای تولید داخلی و توسعه زنجیره تامین آن در نظر گرفته شده است. وی افزود “این ما را قادر می سازد تا تولید خود را گسترش دهیم و توسعه نقشه راه‌مان را برای حل برخی از مهم ترین چالش‌های جهان تسریع کنیم. ما در موقعیتی قرار گرفته‌ایم که فرصت را برای ارتقای شبکه‌های برق فرسوده جهان، مدرن‌سازی ساختمان‌ها و کارخانه‌های هوشمند، و حذف بسیاری از ناکارآمدی‌های زیرساخت‌های الکتریکی قدیمی فراهم کنیم.»

سالیانه بیش از ۲۰ میلیارد سوئیچ توزیع برق که دارای حجم بسیار زیادی هستند، از طریق حمل‌ونقل دریایی منتقل می شود که با ظهور این تکنولوژی، صرفه جویی قابل توجهی در هزینه های حمل و نقل اتفاق خواهد افتاد.

از آنجایی که جهان به سمت برق‌رسانی گسترده حرکت می‌کند، فناوری که نویدبخش بهبود قابل‌توجه در بهره‌وری است، می‌تواند تاثیرگذاری زیادی داشته باشد. این شرکت تاثیر را با یک مثال نشان می دهد: بیش از یک میلیارد پنکه سقفی در سراسر جهان وجود دارد. تعویض کنترل‌کننده‌های فن موجود با سوئیچ‌های ایده‌آل باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی برای حذف تقریباً ۱۷ نیروگاه از شبکه می‌شود.

ذکر این نکته حائز اهمیت است که این دستگاه جایگزینی برای قطعات دیگر نیست، به این معنی که بردها باید دوباره اصلاح و بازطراحی شوند، اما بنیانگذاران شرکت استدلال می کنند که به دلیل تفاوت اندازه، جایگزین‌سازی پین به پین با تکنولوژی امروزی معنی دار نخواهد بود.

 

مترجم: محسن صابر، کارشناسی ارشد الکترونیک

منبع: Techcrunch

لینک مطلب