اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی
بررسی تعداد سایتهای فعال، تعداد پلتفرمهای دیجیتال و هر کسب و کاری که در فضای اینترنتی و مجازی صورت میگیرد
واحد فناورانه اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی
آمادهسازی اقتصاد کشور برای ورود به عرصه دیجیتال
اقتصاد دیجیتال یا اقتصاد دیجیتالی (Digital Economy) از جمله اصطلاحاتی است که طی دهه اخیر، به شکلی گسترده رواج یافته است و از افزایش فروش موبایل تا رشد مصرف ترافیک اینترنتی، از بررسی تعداد سایتهای فعال تا تعداد پلتفرم های دیجیتال، همگی زیر عنوان توسعه اقتصاد دیجیتال مورد بحث قرار میگیرند.
در واقع، هر کسب و کاری که در فضای اینترنتی و مجازی صورت میگیرد نوعی از «اقتصاد دیجیتال» است. گروه اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی در شرکت صنایع پیشرفته رضوی به عنوان نماینده آستان قدس رضوی نیز پایهریزی شده و در فاز مطالعات و اقدامات اولیه قرار دارد و به زودی به یکی از بازیگران اصلی حوزه اقتصاد دیجیتال در سطح کلان کشوری تبدیل میشود.
چهار سطح ورود به حوزه اقتصاد دیجیتال
– سطح یک؛ تنظیمکنندگی روابط بازیگران موثر در حوزه اقتصاد دیجیتال.
– سطح دوم؛ تجمیع منابع مختلف در دسترس برای طرح یک ایده یا کار جدید.
– سطح سوم؛ طراحی پلتفرمهای مختلف برای اتصال متقاضیان دریافت خدمات اقتصاد دیجیتال به خدماتدهندگان.
– سطح چهارم؛ ارائه خدمات به کاربران و برقراری ارتباط مستقیم با آنها.
حضور جدی آستان قدس رضوی در عرصه اقتصاد دیجیتال
با عنایت به اینکه، آستان قدس رضوی در چهار حوزه اصلی املاک و اراضی، کشاورزی، سلامت و خدمت رسانی به زائران بارگاه رضوی، دارای منابع و مزیتهای ذاتی و نسبی بسیاری است، شرکت صنایع پیشرفته رضوی به عنوان نماینده این مجموعه موقوفاتی در عرصه اقتصاد دیجیتال، با هدف ارائه بهتر خدمات و افزایش بهرهوری از منابع این چهار حوزه میتواند برای استفاده از اقتصاد دیجیتال، برنامهریزی و در طرحهای مناسب سرمایهگذاری کند.
ارائه خدمات به زائر، یکی از حوزههای استراتژیک و اولیه است که آستان قدس رضوی میتواند در آن، فعالیت قابل توجه و موثری را انجام دهد. حوزههای املاک و اراضی، کشاورزی و سلامت در رتبههای بعدی قرار میگیرد اما با توجه به حجم بالای منابع آستان قدس رضوی در این حوزهها، حضور این مجموعه میتواند تاثیر بهسزایی در سطح کلان کشور در حوزههای مذکور داشته باشد.
میتوان با استفاده از ابزارهای موجود در حوزه اقتصاد دیجیتال همچون هوشمندسازی، اینترنت اشیا، فضای مجازی و …، بتوان بهرهوری از اقدامات مطرح آستان قدس رضوی در حوزههای مختلف را با هدف تامین منابع پایدار، افزایش داد.